Ambulante begeleiding

Wat is ambulante begeleiding?
Ambulante begeleiding van StraatGeluid is begeleiding door een team lid van StraatGeluid bij jou thuis, bij je ouders, of op je woongroep. Samen met je begeleider ga je kijken welke vaardigheden je al beheerst en aan welke vaardigheden je samen aan gaat werken totdat je het zelf beheerst. Voorbeelden van vaardigheden zijn; inschrijven en reageren op kamers, een inkomen regelen, met geld omgaan (uitkomen met inkomen), goed voor jezelf zorgen door gezond eten te kopen en te koken, werken aan een gezond dag-nacht ritme, omgaan met huiselijke relaties, zorgen dat je lekker in je vel zit (werken aan geestelijke gezondheid), een netwerk van steun opbouwen (familie, vrienden waar je wat aan hebt) en nog veel meer. Eigenlijk is de vraag; wat heb jij nodig om op jezelf te wonen en voor jezelf te zorgen? Daar gaan we samen aan werken.

Waarom ambulante begeleiding?
Op jezelf wonen gaat niet altijd vanzelf. Je wilt iets voor jezelf, bij je ouders thuis wonen gaat niet meer. Of je woont net op jezelf maar je loopt vast. Hoe regel je dan je eigen zaken? Wat moet je allemaal kennen en kunnen wanneer je op jezelf woont? Vragen waar je niet altijd meteen antwoord op hebt. Of waar je met hulp van je ouders of begeleiding niet altijd uit komt.

Wat vragen wij van jou?
Wij vragen dat jij gemotiveerd bent om te werken aan jezelf. Dat je moeite wilt doen om jezelf te ontwikkelen. That’s it.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou individuele begeleiding aan de hand van jouw hulpvraag. Wij zijn beschikbaar wanneer het nodig is, wat bij jou past. Geen kantoortijden dus bij StraatGeluid. Verder kun je erop vertrouwen dat wij alles weten of samen te weten kunnen komen: wij weten waar je kamers kunt huren, wij weten hoe lang wachttijden zijn, wij weten wat jijzelf kunt doen om wachttijden te verkorten, wij weten wat nodig is om op jezelf te wonen, wij weten welke vaardigheden nodig zijn, wij weten waar werk te vinden is, wij weten hoe je je inschrijft voor een opleiding, wij weten hoe je in contact komt met je gemeente, en nog veel en veel meer. Dit komt omdat StraatGeluid veel ervaring heeft met het werken met jongeren in en om Alkmaar. Vele honderden jongeren zijn je voor gegaan, je bent niet de eerste en zeker niet de laatste. Hierdoor heeft StraatGeluid veel contacten opgebouwd waar jij je voordeel mee kunt doen. Wat ook prettig is; StraatGeluid heeft team leden in dienst met verschillende achtergronden, er is altijd wel iemand met wie je een klik kunt maken. Op social media kun je nog veel meer van ons zien check Facebook en Instagram!.

Hoe meld ik me aan voor ambulante begeleiding?
Meld je eerst bij je gemeente. Jouw gemeente moet namelijk wel akkoord geven voor de ambulante begeleiding van StraatGeluid. Dit heet een indicatie. Vraag naar iemand van de WMO of Jeugdwet. Zo nodig kunnen wij jou hierbij helpen . Neem hiervoor contact met ons op via het aanmeldformulier, bel ons op of zoek contact via social media. Samen met jouw gemeente stellen we een begeleidingsplan op.

Voor gemeenten Als opdrachtgever vanuit de WMO of (verlengde) Jeugdwet kun je ambulante begeleiding van StraatGeluid indiceren voor 18- en 18+ jongeren die een steun in de rug kunnen gebruiken naar zelfstandig wonen en zelfstandig functioneren. Voor dit product gelden geen contra-indicaties. De enige voorwaarde voor het traject is de motivatie van de jongere zelf, wat StraatGeluid betreft. Controleer met de afdeling inkoop of er een raamcontract is met StraatGeluid voor dit product en je dit product kunt inzetten vanuit Zorg in Natura (ZIN)